luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

Voordelen van een luier abonnement

Als nieuwe of zelfs ervaren ouder is het gemak en comfort van je kind één van de hoogste prioriteiten. Hoe mooi zou het zijn als de noodzakelijke luiers voor je baby automatisch bij je thuis bezorgd worden zonder dat je er continu aan moet denken? Dit is waar een luier abonnement om de hoek komt kijken. Maar wat houdt dit precies in, welke voordelen biedt het en voor wie is het geschikt? In deze blog duiken we diep in het concept van een luier abonnement.

Wat is een luier abonnement?

Een luier abonnement is een dienst waarbij je regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks) een voorraad luiers thuisgestuurd krijgt. In plaats van zelf naar de winkel te gaan of online een bestelling te plaatsen wanneer de voorraad bijna op is, zorgt het abonnement ervoor dat je altijd een verse voorraad luiers in huis hebt.

Waarom kiezen voor een luier abonnement?

  1. Gemak: Een van de grootste voordelen is het gemak. Je hoeft niet meer na te denken over het kopen van luiers. Ze worden automatisch op een vast moment bij je thuisbezorgd.
  2. Consistentie: Met een abonnement krijg je vaak dezelfde, vertrouwde kwaliteit luiers. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over plotselinge veranderingen in kwaliteit of pasvorm.
  3. Kostenbesparing: Veel abonnementsservices bieden korting aan voor hun leden, wat op de lange termijn kan leiden tot aanzienlijke besparingen.
  4. Minder stress: Voor ouders met een druk leven kan het geruststellend zijn te weten dat er altijd voldoende luiers in huis zijn, zonder dat je daarvoor extra moeite hoeft te doen.
  5. Duurzaamheid: Er zijn abonnementen die milieuvriendelijke luiers aanbieden, waardoor je zowel je kind als de planeet kunt verzorgen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een luier abonnement?

  1. Type luier: Zorg ervoor dat het abonnement de soort luiers aanbiedt die je wilt – wegwerpbaar, biologisch afbreekbaar, doek, etc.
  2. Flexibiliteit: Kun je gemakkelijk wijzigen hoeveel luiers je elke maand ontvangt? Of de frequentie van levering aanpassen?
  3. Prijs: Hoewel veel diensten korting bieden, kunnen de kosten variëren. Het is belangrijk om de prijzen te vergelijken en te kijken wat voor jou het meest waardevol is.
  4. Extra’s: Sommige services bieden meer dan alleen luiers. Denk aan luierdoekjes, crèmes of zelfs speelgoed. Overweeg of dit waarde toevoegt voor jou.

Is een luier abonnement geschikt voor iedereen?
Hoewel de voordelen duidelijk zijn, is een luier abonnement misschien niet voor iedereen. Als je graag verschillende merken uitprobeert of als je onregelmatig luiers gebruikt, is een abonnement wellicht minder geschikt. Het is ook belangrijk om te overwegen of je je wilt binden aan een dienst op de lange termijn.

Een luier abonnement kan een uitkomst bieden voor ouders die gemak en consistentie zoeken in hun drukke leven. Het bespaart tijd, kan geld besparen en zorgt voor een regelmatige voorraad van kwaliteitsluiers. Echter, zoals met elk product of dienst, is het belangrijk om je onderzoek te doen, prijzen te vergelijken en te overwegen wat het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en die van je baby. Voor veel ouders kan het idee van een luier abonnement een game-changer zijn, vooral in die eerste, overweldigende maanden van het ouderschap. Het is een van die diensten die, eenmaal geprobeerd, je je afvraagt hoe je ooit zonder kon.

De beste luiers voor je baby: waar moet je op letten?

Het uitkiezen van de beste luiers voor je baby kan moeilijk zijn. Er zijn immers zoveel merken plus soorten. En eerlijk gezegd, wat is er zo anders aan ieder van hen? De waarheid is echter: veel. Dus om jou een extra handje te helpen, hebben we hier een beknopte handleiding voor je samengesteld, die jou kan helpen bij het nemen van die belangrijke beslissing.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Dit zijn zeker de musthaves voor luiers die jij moet weten:

Een zachte voering

Het kan niet delicater worden dan de huid van een nieuwe baby. De voering van de luier raakt de billen van jouw baby de hele dag en nacht aan. Zorg er in dit geval dus voor dat je eerst de binnenkant van de luiers voelt voordat je ze gaat gebruiken. Deze voering moet lekker luchtig aanvoelen. Als jij al enige ruwheid op jouw huid voelt, dan zal je kleintje dat ook zeker voelen.

Super absorberend

Luiers worden nat, want daar zijn ze speciaal voor ontworpen. Maar de meest voorkomende oorzaak van luieruitslag is een langdurige blootstelling aan vocht, van het plassen dus. Een luier met een superabsorberende kern helpt perfect het vocht van de huid van je baby af te voeren, waardoor ze veel comfortabeler blijven.

Als jouw baby desondanks toch last van luieruitslag heeft. Zorg er dan voor dat je een zachte crème tegen de luieruitslag aanbrengt.

Geweldige pasvorm

Lekkages en losgeraakte luiers zijn waarschijnlijk de ergste vijand van elke ouder. Veel nieuwe ouders denken vaak dat het gedrag van een baby in dit geval het probleem is. Maar dit is meestal de schuld van een slecht passende luier. Zorg er daarom voor dat je de luier kiest die van beenmanchetten is voorzien, die zich speciaal vormen naar de benen van de baby. Ze beschikken bovendien over een veilige elastische tailleband. 

Twee extra tips

Het is een handige tip om deze luiers het beste in bulk aan te schaffen. Zo bespaar je veel tijd en geld. Je weet zeker dat je veel luiers nodig hebt. 

Ook is het verstandig om voor een katoenen draagtas te kiezen om de luiers handig in mee te nemen. Je komt als hippe ouder voor de dag met een leuk design op één van de bedrukte tassen van Pinkcube. Zo’n grote katoenen of canvas draagtas doet het trouwens altijd goed als relatiegeschenk. Voor ouders, of niet!

Kortom

Uiteindelijk is het zo dat jouw baby duizenden luiers zal verslijten voordat hij of zij zindelijk wordt. Dus wil je er echt zeker van zijn dat je geschikte luiers kiest, dan kun je bovenstaande aandachtspunten meenemen. Zo zal je kleintje altijd comfortabel blijven!

Wat zijn de belangrijkste aspecten van goede kinderzorg?

De eerste jaren van een mensenleven zijn behoorlijk belangrijk. Gedurende deze jaren groeien en ontwikkelen kinderen zich in een uiterst rap tempo. Hun hersenen werken vooral dan als een spons terwijl ze elk stukje informatie absorberen. Juist daarom is goede kinderzorg erg belangrijk.

Er komen veel dingen bij een goede kinderzorg kijken. Want als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar wat zijn nu de belangrijkste aspecten van goede kinderzorg? We behandelen hieronder vijf belangrijke dingen die kunnen helpen om een kind een gezonde en gelukkige start in het leven te geven.

Een goede voeding

Een goede voeding is essentieel voor de groei en ontwikkeling van een kind. Het is belangrijk om voor een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon te zorgen. Met voldoende groenten, fruit, volkorenproducten, eiwitten en gezonde vetten. Probeer daarbij de suikerrijke en bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het van belang om je kind voldoende water te laten drinken. En voor een gezond eetritme met regelmatige eetmomenten te zorgen.

De verschillende soorten luiers

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten luiers op de markt. Dus kan het soms lastig zijn om te bepalen welke het beste bij de ouder(s) en een kind passen. Wegwerpluiers zijn de meest gebruikte optie, maar er zijn ook herbruikbare luiers die beter voor het milieu zijn.

Het is altijd belangrijk om een luier te kiezen die goed bij de behoeften van het kind aansluit. Zoals met de juiste maat en een prima absorptievermogen. Zorg er ook voor dat de luiers regelmatig verschoont worden om zo een luieruitslag en andere huidirritaties te voorkomen.

De keuze van kinderopvang

Als je als ouder (weer) aan het werk gaat, dan is het belangrijk om een goede kinderopvang voor je kind te vinden. Er zijn verschillende soorten kinderopvang beschikbaar, zoals een kinderdagverblijf, gastouderopvang of een oppas aan huis.

Het is bij het maken van een geschikte keuze altijd belangrijk om op zaken als de kwaliteit van de opvang, de groepsgrootte, de pedagogische visie en de locatie te letten. Ga ook zeker eens bij verschillende opvanglocaties langs. Om zo een goede indruk van de sfeer te krijgen en om te zien of het kind er zich op zijn of haar gemak voelt. Zoals bij de goed aangeschreven Little Jungle in Eindhoven, voor als je daar in de buurt woont.

Een gezonde leefomgeving

Een gezonde leefomgeving is bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zorg daarom voor een veilige en schone omgeving waar het kind kan spelen en ontdekken. Denk daarbij aan het gebruik van kindveilige materialen, het regelmatig schoonmaken van speelgoed en het zorgen voor voldoende frisse lucht in huis.

Het is ook behoorlijk belangrijk om het kind te stimuleren om regelmatig buiten te spelen en te bewegen. Want dit draagt perfect bij aan een goede gezondheid en motorische ontwikkeling.

Regelmatig de gezondheid laten controleren

Tot slot is het belangrijk om de gezondheid van een kind regelmatig door een professional te laten controleren. De kinderen in Nederland worden tot vier jaar regelmatig voor controles bij het consultatiebureau uitgenodigd.

Er wordt hier dan onder meer naar de groei, ontwikkeling en gezondheid van een kind gekeken. Het is daarnaast verstandig om bij zorgen of klachten altijd met de huisarts contact op te nemen. Of met het consultatiebureau als het kind nog vrij jong is.

Door aandacht aan deze bovenstaande aspecten van kinderzorg te besteden, kan iedere ouder een goede basis voor een gezond en gelukkig leven geven. Vergeet bovendien niet om samen volop van de mooie momenten te genieten en om je kind veel liefde en aandacht te geven. Want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste!

Toffe kindercadeaus

Ben jij al gestart met het zoeken naar een leuk cadeautje voor de verjaardag of voor de feestdagen, maar weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je een handje! In deze blog hebben wij namelijk allerlei leuke ideeën verzameld die perfect zijn om te geven als cadeau! Lees verder en wie weet ontdek jij wel de ideale cadeau voor jouw kindje.

Zijdezachte kleding voor pure comfort

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw kindje zich altijd comfortabel voelt in de kleding die hij of zij draagt. Een tof merk die zijdezachte items aanbiedt is Babyface. Hun collectie bestaat uit de mooiste rompers, shirts, broeken, jassen en noem het allemaal maar op! Naast dat ze super comfortabel zijn zien ze er ook echt stijlvol uit. De items bestaan namelijk uit tijdloze kleuren met leuke prints en details. Voor elk seizoen kun je de leukste kledingstukken vinden in het assortiment!    

Laat je kindje kennismaken met vormen

Dit is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht! Je kan dit stimuleren met leuke speelgoed, zoals een blokkenset of vormsorteerder. Bij dit soort speelgoed is het de bedoeling dat je kindje de juiste vorm plaatst in het vakje. Je kindje beleeft hier eindeloos speelplezier mee en leert er tegelijkertijd ook nog wat van!

Ander leuk speelgoed voor jouw kindje 

Andere toffe speelgoed waarmee je kindje zeker blij mee zal zijn is onder andere: een schattige knuffel, een mooi prentenboek, verkleedkleding en noem het allemaal maar op! Een knuffel kan je kindje namelijk altijd bewaren en een prentenboek is leuk om samen in te lezen. En met de verkleedkleding kun je gezellig samen een rollenspel houden! Klinkt super tof toch?

Wij hopen dat je genoeg inspiratie hebt kunnen opdoen voor toffe Kindercadeaus en een leuk cadeau voor jouw kindje bent tegengekomen! 

Waar moet ik op letten bij babykleertjes kopen

Bij babykleertjes kopen is het altijd de vraag of de kleertjes goed passen en er is zo veel keuze dat het lastig kan zijn om te kiezen. Je wilt dat je baby er leuk uitziet, maar het belangrijkste is dat de kleding goed en comfortabel zit. En dat mag jij voor je baby bepalen, want je baby kan het je nog niet vertellen. Wat is nou prettige kleding voor een baby en waar moet je op letten bij de aanschaf van babykleding? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van fijne babyspullen voor je op een rijtje.

Kies zachte, comfortabele materialen

Wil je zeker weten bij babykleertjes kopen dat je de juiste keuze maakt voor je baby? Ga dan voor zachte, comfortabele materialen die je zelf ook zou kopen omdat ze er heerlijk uitzien om te dragen. Elastische materialen maken het draaggemak voor je baby nog fijner. Een stugge jeans is helemaal niet fijn als je baby druk is met omrollen en de wereld ontdekken. Een spijkerbroekje dat elastisch is maakt dat een stuk makkelijker.

Let er op de juiste maten bij babykleertjes kopen

Als je kleertjes gaat kopen voor je kleintje, let dan op het seizoen. Het heeft weinig zin om een dikke trui te kopen als de zomer in aantocht is. Koop zoveel mogelijk babykleding die je baby snel kan dragen. Als je kleren ver vooruit koopt, onder het mom van hij/zij groeit er wel in, dan loop je de kans dat het niet gaat passen en ongedragen weer weg kan. Dat is hartstikke zonde. Baby’s groeien heel snel uit hun kleren, dus de juiste maat kiezen is aan te raden.

Ga voor natuurlijke materialen

Als je kiest voor natuurlijke materialen bij babykleertjes kopen dan verklein je het risico dat je kindje uitslag krijgt van de kleding. Synthetische materialen kunnen als het warm is gaan zweten en irritatie en uitslag veroorzaken die niet fijn is voor je baby. Kleding van katoen en bamboe geeft veel minder kans op uitslag. Dat kan met name voor kleding die dicht op de huid zit veel fijner zijn voor je kleintje. Een maillot van 100% katoen draagt prettiger dan een maillot van polyester. Een mix is ook mogelijk, zorg er dan wel voor dat een kledingstuk voor meer dan 50% uit natuurlijke materialen bestaat. Dus kijk bij aanschaf altijd even op het etiket van de kleren.

Ga bij babykleertjes kopen voor kleding die tegen een stootje kan

Babykleding moet tegen een stootje kunnen. Je baby houdt geen rekening met fragiele kleding op zijn/haar ontdekkingstocht. Kies dus voor kleren die wat kunnen hebben en vies mogen worden. Daarnaast wordt kinderkleding veel gewassen en dan is kleding die makkelijk te wassen is een aanrader. Dus kies geen spullen die alleen op wolwas mogen of apart gewassen moeten worden. Wel spullen die veel en vaak in de wasmachine kunnen. Let bij babykleertjes kopen ook of de kleding stevig in elkaar gezet is en bestand tegen een baby die altijd actief is en over de vloer kruipt.

Waarom de Pokemon trading card game zo populair is

Zie jij haast overal wat voorbij komen over de Pokemon trading card game? Zelfs op het nationale nieuws verschijnen af en toe verhalen over dit spel. Maar waarom is dit Pokémon spel nou zo populair? Hier zitten meerdere redenen achter. In deze blog ontdek je precies welke redenen dit zijn. Wie weet heb je ook ineens zin om dit spel te spelen.

De Pokemon trading card game bestaat al erg lang

De eerste reden achter de populariteit van de Pokemon trading card game is dat het al een tijdje bestaat. Sinds de jaren ‘90 zijn er talloze spelers die met passie dit kaartspel spelen. Daarbij groeit elk jaar het aantal spelers, terwijl er minder spelers afhaken. Daardoor is op een gestage wijze inmiddels een groot aantal spelers die met deze trading card game willen winnen.

Er zijn constant nieuwe regels en kaarten

Een andere reden dat de Pokémon trading game zo populair is, heeft te maken met de dynamiek van de regels en kaarten. Veel kaartspellen worden naarmate de tijd vordert saai. Dit komt doordat er niets verandert. De regels blijven bijvoorbeeld hetzelfde en er komen geen nieuwe kaarten bij. Met Pokémon is dit echter niet zo. Elk seizoen worden er regels aangepast. Tevens komen er elk jaar nieuwe kaarten bij. Daardoor blijft het spel ook voor oudere spelers leuk en fris om te spelen, wat de populariteit ten goede komt.

De anime zorgt voor nieuwe spelers

Ook blijft de Pokemon trading card game zo populair door de anime. Een anime is een Japanse tekenfilm programma, waarbij Pokémon als sinds het begin een eigen series heeft. Daardoor leren nieuwe mensen constant over Pokémon. Een gedeelte van deze doelgroep raakt daardoor verzeild in de trading card game. Wanneer er een nieuw seizoen van de anime wordt uitgebracht, neemt ook automatisch het aantal spelers toe van het spel. Hetzelfde geldt overigens ook voor de videogames.

Er worden veel toernooien gehouden

Tevens helpt het mee dat er veel toernooien worden gehouden van de Pokemon trading card game. Veel mensen zijn competitief. Dit kan op het sportieve vlak zijn of met werk, maar ook met spellen van Pokémon. Pokémon speelt hier slim op in door veel toernooien te houden. Daardoor blijven mensen oefenen om beter te worden met dit spel. Daarnaast worden veel toernooien online gestreamd. Zo kunnen fans hun favoriete spelers zien winnen of verliezen. Het competitieve aspect van Pokémon zorgt er daardoor voor het spel zo populair is.

Meedoen aan de Pokemon trading card game is makkelijk

Tot slot helpt het ook mee dat meedoen met de Pokemon trading card game erg eenvoudig is. Je kunt je probleemloos opgeven voor toernooien bijvoorbeeld. Ook heb je niet zoveel kaarten nodig om te beginnen met spelen. Daarnaast is de community erg vriendelijk, waardoor je van andere spelers precies leert hoe je het spel kunt spelen. Mede hierdoor is instappen erg makkelijk en is dit spel erg populair bij vele personen. Bekijk het aanbod van Royal Cards als je geïnteresseerd bent in Pokemon kaarten!

Mooie lamp voor in de kinderkamer

Ben je op zoek naar een unieke lamp voor de kinderkamer of babykamer? De lampen van Land of Kids worden gemaakt met net dat oog voor detail waardoor je een bijzonder item te pakken hebt. Het unieke ontwerp Dandelion laat een schattig tafereel zien met een meisje dat in haar tuin samen met de poes geniet van de natuur en het mooie weer. Met deze lampen is het altijd zomer in de kinderkamer. Maar ook is deze lamp perfect als babykamer lamp.

Uniek design

De Dandelion silhouet lampen zijn een Nederlands design en worden met veel liefde en aandacht ontworpen en gemaakt, met als uitgangspunt blije kinderen die iedere dag weer kunnen genieten van hun lamp. Het silhouet effect in de dandelion lampen geeft een dromerige en fantasievolle sfeer, waar jouw kindje van zal genieten.

Fijne kleuren

De Dandelion lampen worden gemaakt in diverse pastel tinten, waardoor ze een bijzonder fijn licht verspreiden in de kinderkamer en babykamer. Door de ruime keuze in kleuren is er voor iedere kinderkamer en babykamer een passende lamp te vinden.

Lampen met silhouet effect

Het silhouet effect in de lampen van Land of Kids blijft de kleintjes verrassen. De buitenkant van de lampen hebben allen een uni kleur, de keuze voor de hanglampen is roze of oud groen, en ze zijn bedrukt met heel kleine witte strikjes. Wanneer je de lamp aan zet, verschijnen de silhouet afbeeldingen op de lamp, en zal jouw kindje er naar willen blijven kijken! De plafondlampen zijn naast de kleuren oud groen en roze, ook verkrijgbaar in licht geel en bark/lila. Ook voor jongens zijn er silhouet lampen. Bijvoorbeeld de safari lamp.

Eenvoudige bevestiging

De dandelion lampen zijn eenvoudig te monteren. De hanglampen worden compleet met pendelsnoer geleverd, wat ook verstelbaar is tijdens de bevestiging. Als extra optie kun je een diffuser plaat mee te bestellen, deze leg je op de onderste ring van de lamp, waardoor je niet meer direct in het peertje kan kijken, en de verspreiding van het licht nog mooier tot zijn recht komt. Bij de plafondlampen is deze diffuser standaard meegeleverd. Daarnaast wordt er bij de plafondlampen ook een bevestigingsplaatje meegeleverd om de lamp aan het plafond te hangen.

Kwaliteit

De plafondlampen en hanglampen van Land of Kids worden met aandacht, zorg en heel veel liefde geproduceerd in Nederland. Bij de productie van alle lampen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van materialen van de beste kwaliteit. Hierdoor weet je dat je een lamp koopt met een uniek design en uitstekende kwaliteit waar jij en je kindje jarenlang plezier van zullen hebben.

Pampers Active Fit luiers

Pampers Active Fit luiers zijn speciaal voor de actieve kindjes geproduceerd. Hoewel dit doet vermoeden dat het gaat om luierbroekjes, zijn Pampers Active Fit wel degelijk gewone luiers. De Pampers Active Fit luiers zijn verkrijgbaar in de maten 3 tot en met 6 en kunnen in elke fase van je jonge kindje dus gebruikt worden. Om te voorkomen dat je steeds de hoofdprijs moet betalen voor luiers, kun je op deze website terecht voor Pampers Active Fit aanbiedingen. Iedere week worden Pampers aanbiedingen hier verzameld en weergegeven. Als je nog gemakkelijker op de hoogte wil zijn, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en krijg je elke twee weken, elke maand of elk kwartaal een bericht met Pampers aanbiedingen.

Active Fit of Baby Dry

Pampers Active Fit luiers zijn vergelijkbaar met Baby Dry luiers. De Active Fit is alleen iets dunner. Pampers adviseert ouders om hun kindjes overdag de Active Fit en ’s nachts de Baby Dry aan te trekken. Beide luiers kunnen ondanks het verschil in dikte evenveel vocht vasthouden. De Active Fit luier heeft drie absorberende banen en zorgt dat je baby droog blijft door microparels. Deze bolletjes kunnen vocht opnemen tot dertig keer hun oorspronkelijke gewicht.

Voor het actieve kind

Je kindje kan met de Pampers Active Fit luier gerust rondrennen of door het huis kruipen zonder dat de luier hierbij in de weg zit. Met deze luier blijft je kindje tot wel 12 uur droog. De luier sluit goed aan. Pas als de luier helemaal vol zit, kan het zijn dat de billetjes van je kindje wat vochtig worden. Dit kan op korte termijn geen kwaad en in de meeste gevallen wordt het niet meer dan vochtig. Luiers en vooral Pampers blijven duur, daarom is het handig om de aanbiedingen voor Pampers Active Fit in de gaten te houden. Soms kan dit wel 50% op de prijs schelen.

Besparen op babyuitzet doe je zo

Als aanstaande ouder is het een hele opdracht om alle babyspullen bij elkaar te zoeken, laat staan alles aan de beste prijs te vinden. De kosten kunnen al snel oplopen: een babykamer die ingericht moet worden, dagelijkse luiers, een autozitje,… Daarom zijn hier 5 belangrijke tips opgesomd die je zeker zullen helpen:

  1. Leen spullen of koop tweedehands

Veel spullen worden maar tijdelijk gebruikt, omdat een baby snel opgroeit. Vooral meubels en kleding kunnen een aantal rondes mee. Je kunt eens rondvragen bij familie of vrienden of zij nog babyspullen hebben die ze niet meer gebruiken. 

Handige dingen als een babybadje of wieg kun je zelfs huren! Dit komt veel goedkoper uit dan meteen iets te kopen. Je kind groeit immers uit de wieg en zal na een tijd een nieuw bedje nodig hebben. Daarbij is het duurzamer om reeds gebruikte spullen aan te schaffen. Naast kringloopwinkels of -websites, bestaan er ook pagina’s op sociale media waar mensen tweedehands spulletjes aanbieden. 

Let wel op hygiëne en veiligheid. Flessen en fopspenen kun je maar beter nieuw kopen. Let bijvoorbeeld bij het kopen van een kinderwagen op de stevigheid en vlotheid van de wagen. Hou zeker ook rekening met de eisen die gesteld zijn voor fiets- en autostoelen. Jouw oogappel mag niets overkomen!

2. Maak een verlanglijstje voor kraamvisite

Het is natuurlijk fijn dat je cadeaus krijgt bij het kraambezoek, maar het is nóg fijner als het nuttige cadeaus zijn. Daarvoor kun je online een wenslijstje aanmaken, zodat niet iedereen een knuffel of fopspeen meebrengt. Zo voorkom je dubbele cadeaus en bespaar je op een aantal producten: win-win! Je kunt bijvoorbeeld voor kledij verschillende maten vragen, zodat je baby de eerste maanden al een aantal outfits heeft. Cadeaubonnen zijn natuurlijk ook handig. Dan kun je achteraf nog iets gaan kopen, wanneer je merkt dat je iets vergeten bent. 

Extra tip: houd bij kledij rekening met het seizoen! Je baby heeft niet veel aan een wintertrui midden in de zomer en in de winter is je kleintje alweer gegroeid.

3.  Vergelijk luiers

Vanaf het moment dat je een kleine spruit hebt, wordt er niets zo vaak gebruikt als luiers. Ze worden dagelijks een aantal keer ververst en je hebt er dus ook veel van nodig. Een pasgeboren baby kan tot 8 luiers per dag verbruiken. Er bestaan veel soorten luiers: wasbare luiers, zwemluiers, enz. Daarom is het belangrijk de prijs-kwaliteit van luiers te vergelijken. Het duurste is niet altijd het beste. 

Gelukkig bestaat daar een handige website voor: luiergids.nl. Daar vind je een overzicht van alle winkels die Pampers aanbieden met grote kortingen. De luiers worden ook vaak thuisbezorgd, zo moet je niet sleuren met dozen Pampers.

4. Koop enkel de nodige spullen

Tot slot is er nog de gouden tip om enkel te kopen wat je nodig hebt. Er liggen vaak gratis checklists bij de verloskundige of babywinkels. Er staan spullen op dat lijstje die je niet altijd nodig hebt. Dit zijn vaak de meer specifieke spullen zoals navelbandjes of een badthermometer. In plaats van een badthermometer te gebruiken, kun je met je elleboog controleren of het water ongeveer de juiste temperatuur heeft. 

Je weet niet altijd op voorhand wat je wel of niet gebruikt. Wil je bijvoorbeeld een kolf kopen voor borstvoeding? Wacht dan even met de aankoop, omdat je niet weet of borstvoeding wel of niet zal lukken. Door niet alles meteen te kopen, kun je ook de uitgaven spreiden. 

5. Zoek naar aanbiedingen

9 maanden is al een lange periode om op zoek te gaan naad babyspulletjes. Je oog zal wel een aantal keer vallen op kortingbons! 

Hou ook zeker de zomersolden en wintersolden in de gaten, want daar scoor je vaak de beste koopjes. Je kan je ook aanmelden op de websites van enkele winkels, zodat zij je hun promoties per mail kunnen toesturen.

Zo zie je maar: je kan best veel besparen op babyuitzet. Met wat zoeken en rondneuzen geraak je vast aan leuke dingen voor een fijne start! 

Hoe werkt een slaaptrainer voor peuters?

Een slaaptrainer, ook wel kinderwekker genoemd, helpt je peuter om te begrijpen wanneer het nacht of nacht is. Zo leren jonge kinderen wanneer de dag begint en ze kunnen opstaan en wanneer ze beter nog even kunnen blijven liggen. Zo’n slaaptrainer is ontzettend handig voor als je peuter een vroege vogel is.

hoe werkt een slaaptrainer

Het kan best vermoeiend zijn als een peuter of kleuter veel te vroeg wakker. Gelukkig is het mogelijk om je kind te “leren” uitslapen. Peuters en kleuters hebben vaak nog geen tijdsbesef zoals wij dat hebben. Een slaaptrainer helpt je kind te leren begrijpen wanneer het bedtijd is en wanneer het tijd is om op te staan. 

Hoe werkt een slaaptrainer? 

Peuters en kleuters die vroeg opstaan kunnen best vermoeiend zijn, daarom is een slaaptrainer gebruiken ideaal. Met deze speciale nachtlampjes en wekkers wordt er om een simpele en leuke manier geleerd dat het tijd is om te slapen of wakker te worden. Je kan zelf de kinderwekker instellen op het tijdstip waarop jij wilt dat je peuter op staat of nog even blijft liggen. Pas als de slaaptrainer het aangeeft mag je kindje jullie roepen of naar jullie toekomen. 

Tips voor het gebruiken van een slaaptrainer

Het is altijd verstandig om te kijken naar de beste verkochte slaaptrainers. Zo weet je haast zeker dat je een goede aankoop hebt gedaan. Verder hebben we nog een aantal tips om je peuter of kleuter langer te laten slapen met een slaaptrainer:

  1. Het is enorm belangrijk om de slaaptrainer consequent te gebruiken en dus niet te snel op te geven. Is je kind voor de slaaptrainer wakker? Wijs hem of haar dan op de wekker.
  2. Lukt het je kind steeds maar niet om in bed te blijven tot de wekker is afgegaan? Stel de wekker dan iets korter in. Misschien lukt het je kind dan wel.
  3. Is het voor je kind geen probleem om tot de wekker in bed te blijven? Stel de slaaptrainer dan steeds iets later in tot je de ideale tijd hebt bereikt.
  4. Stel de wekker niet te hoog in. Een uur lang wakker in bed blijven wachten is echt teveel gevraagd voor een peuter. 
  5. Staat je kind toch vroeg naast je bed ondanks de slaaptrainer? Maak het niet te gezellig en leg hem of haar weer op bed. Doe dit net zo vaak tot hij weer slaapt of het tijdstip van de slaapwekker voorbij is. Wees consequent.