luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

De beste luiers voor je baby: waar moet je op letten?

Het uitkiezen van de beste luiers voor je baby kan moeilijk zijn. Er zijn immers zoveel merken plus soorten. En eerlijk gezegd, wat is er zo anders aan ieder van hen? De waarheid is echter: veel. Dus om jou een extra handje te helpen, hebben we hier een beknopte handleiding voor je samengesteld, die jou kan helpen bij het nemen van die belangrijke beslissing.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Dit zijn zeker de musthaves voor luiers die jij moet weten:

Een zachte voering

Het kan niet delicater worden dan de huid van een nieuwe baby. De voering van de luier raakt de billen van jouw baby de hele dag en nacht aan. Zorg er in dit geval dus voor dat je eerst de binnenkant van de luiers voelt voordat je ze gaat gebruiken. Deze voering moet lekker luchtig aanvoelen. Als jij al enige ruwheid op jouw huid voelt, dan zal je kleintje dat ook zeker voelen.

Super absorberend

Luiers worden nat, want daar zijn ze speciaal voor ontworpen. Maar de meest voorkomende oorzaak van luieruitslag is een langdurige blootstelling aan vocht, van het plassen dus. Een luier met een superabsorberende kern helpt perfect het vocht van de huid van je baby af te voeren, waardoor ze veel comfortabeler blijven.

Als jouw baby desondanks toch last van luieruitslag heeft. Zorg er dan voor dat je een zachte crème tegen de luieruitslag aanbrengt.

Geweldige pasvorm

Lekkages en losgeraakte luiers zijn waarschijnlijk de ergste vijand van elke ouder. Veel nieuwe ouders denken vaak dat het gedrag van een baby in dit geval het probleem is. Maar dit is meestal de schuld van een slecht passende luier. Zorg er daarom voor dat je de luier kiest die van beenmanchetten is voorzien, die zich speciaal vormen naar de benen van de baby. Ze beschikken bovendien over een veilige elastische tailleband. 

Twee extra tips

Het is een handige tip om deze luiers het beste in bulk aan te schaffen. Zo bespaar je veel tijd en geld. Je weet zeker dat je veel luiers nodig hebt. 

Ook is het verstandig om voor een katoenen draagtas te kiezen om de luiers handig in mee te nemen. Je komt als hippe ouder voor de dag met een leuk design op één van de bedrukte tassen van Pinkcube. Zo’n grote katoenen of canvas draagtas doet het trouwens altijd goed als relatiegeschenk. Voor ouders, of niet!

Kortom

Uiteindelijk is het zo dat jouw baby duizenden luiers zal verslijten voordat hij of zij zindelijk wordt. Dus wil je er echt zeker van zijn dat je geschikte luiers kiest, dan kun je bovenstaande aandachtspunten meenemen. Zo zal je kleintje altijd comfortabel blijven!

Plaats een reactie