luiers aanbieding

logo bol-com
 • Beste aanbiedingen
 • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
 • Populaire maandboxen
 • Vanaf €6
logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €4,95

Hoe werkt een slaaptrainer voor peuters?

Een slaaptrainer, ook wel kinderwekker genoemd, helpt je peuter om te begrijpen wanneer het nacht of nacht is. Zo leren jonge kinderen wanneer de dag begint en ze kunnen opstaan en wanneer ze beter nog even kunnen blijven liggen. Zo’n slaaptrainer is ontzettend handig voor als je peuter een vroege vogel is.

hoe werkt een slaaptrainer

Het kan best vermoeiend zijn als een peuter of kleuter veel te vroeg wakker. Gelukkig is het mogelijk om je kind te “leren” uitslapen. Peuters en kleuters hebben vaak nog geen tijdsbesef zoals wij dat hebben. Een slaaptrainer helpt je kind te leren begrijpen wanneer het bedtijd is en wanneer het tijd is om op te staan. 

Hoe werkt een slaaptrainer? 

Peuters en kleuters die vroeg opstaan kunnen best vermoeiend zijn, daarom is een slaaptrainer gebruiken ideaal. Met deze speciale nachtlampjes en wekkers wordt er om een simpele en leuke manier geleerd dat het tijd is om te slapen of wakker te worden. Je kan zelf de kinderwekker instellen op het tijdstip waarop jij wilt dat je peuter op staat of nog even blijft liggen. Pas als de slaaptrainer het aangeeft mag je kindje jullie roepen of naar jullie toekomen. 

Tips voor het gebruiken van een slaaptrainer

Het is altijd verstandig om te kijken naar de beste verkochte slaaptrainers. Zo weet je haast zeker dat je een goede aankoop hebt gedaan. Verder hebben we nog een aantal tips om je peuter of kleuter langer te laten slapen met een slaaptrainer:

 1. Het is enorm belangrijk om de slaaptrainer consequent te gebruiken en dus niet te snel op te geven. Is je kind voor de slaaptrainer wakker? Wijs hem of haar dan op de wekker.
 2. Lukt het je kind steeds maar niet om in bed te blijven tot de wekker is afgegaan? Stel de wekker dan iets korter in. Misschien lukt het je kind dan wel.
 3. Is het voor je kind geen probleem om tot de wekker in bed te blijven? Stel de slaaptrainer dan steeds iets later in tot je de ideale tijd hebt bereikt.
 4. Stel de wekker niet te hoog in. Een uur lang wakker in bed blijven wachten is echt teveel gevraagd voor een peuter. 
 5. Staat je kind toch vroeg naast je bed ondanks de slaaptrainer? Maak het niet te gezellig en leg hem of haar weer op bed. Doe dit net zo vaak tot hij weer slaapt of het tijdstip van de slaapwekker voorbij is. Wees consequent.

Plaats een reactie