luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

Waar moet ik op letten bij babykleertjes kopen

Bij babykleertjes kopen is het altijd de vraag of de kleertjes goed passen en er is zo veel keuze dat het lastig kan zijn om te kiezen. Je wilt dat je baby er leuk uitziet, maar het belangrijkste is dat de kleding goed en comfortabel zit. En dat mag jij voor je baby bepalen, want je baby kan het je nog niet vertellen. Wat is nou prettige kleding voor een baby en waar moet je op letten bij de aanschaf van babykleding? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van fijne babyspullen voor je op een rijtje.

Kies zachte, comfortabele materialen

Wil je zeker weten bij babykleertjes kopen dat je de juiste keuze maakt voor je baby? Ga dan voor zachte, comfortabele materialen die je zelf ook zou kopen omdat ze er heerlijk uitzien om te dragen. Elastische materialen maken het draaggemak voor je baby nog fijner. Een stugge jeans is helemaal niet fijn als je baby druk is met omrollen en de wereld ontdekken. Een spijkerbroekje dat elastisch is maakt dat een stuk makkelijker.

Let er op de juiste maten bij babykleertjes kopen

Als je kleertjes gaat kopen voor je kleintje, let dan op het seizoen. Het heeft weinig zin om een dikke trui te kopen als de zomer in aantocht is. Koop zoveel mogelijk babykleding die je baby snel kan dragen. Als je kleren ver vooruit koopt, onder het mom van hij/zij groeit er wel in, dan loop je de kans dat het niet gaat passen en ongedragen weer weg kan. Dat is hartstikke zonde. Baby’s groeien heel snel uit hun kleren, dus de juiste maat kiezen is aan te raden.

Ga voor natuurlijke materialen

Als je kiest voor natuurlijke materialen bij babykleertjes kopen dan verklein je het risico dat je kindje uitslag krijgt van de kleding. Synthetische materialen kunnen als het warm is gaan zweten en irritatie en uitslag veroorzaken die niet fijn is voor je baby. Kleding van katoen en bamboe geeft veel minder kans op uitslag. Dat kan met name voor kleding die dicht op de huid zit veel fijner zijn voor je kleintje. Een maillot van 100% katoen draagt prettiger dan een maillot van polyester. Een mix is ook mogelijk, zorg er dan wel voor dat een kledingstuk voor meer dan 50% uit natuurlijke materialen bestaat. Dus kijk bij aanschaf altijd even op het etiket van de kleren.

Ga bij babykleertjes kopen voor kleding die tegen een stootje kan

Babykleding moet tegen een stootje kunnen. Je baby houdt geen rekening met fragiele kleding op zijn/haar ontdekkingstocht. Kies dus voor kleren die wat kunnen hebben en vies mogen worden. Daarnaast wordt kinderkleding veel gewassen en dan is kleding die makkelijk te wassen is een aanrader. Dus kies geen spullen die alleen op wolwas mogen of apart gewassen moeten worden. Wel spullen die veel en vaak in de wasmachine kunnen. Let bij babykleertjes kopen ook of de kleding stevig in elkaar gezet is en bestand tegen een baby die altijd actief is en over de vloer kruipt.

Plaats een reactie