luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

Waarom de Pokemon trading card game zo populair is

Zie jij haast overal wat voorbij komen over de Pokemon trading card game? Zelfs op het nationale nieuws verschijnen af en toe verhalen over dit spel. Maar waarom is dit Pokémon spel nou zo populair? Hier zitten meerdere redenen achter. In deze blog ontdek je precies welke redenen dit zijn. Wie weet heb je ook ineens zin om dit spel te spelen.

De Pokemon trading card game bestaat al erg lang

De eerste reden achter de populariteit van de Pokemon trading card game is dat het al een tijdje bestaat. Sinds de jaren ‘90 zijn er talloze spelers die met passie dit kaartspel spelen. Daarbij groeit elk jaar het aantal spelers, terwijl er minder spelers afhaken. Daardoor is op een gestage wijze inmiddels een groot aantal spelers die met deze trading card game willen winnen.

Er zijn constant nieuwe regels en kaarten

Een andere reden dat de Pokémon trading game zo populair is, heeft te maken met de dynamiek van de regels en kaarten. Veel kaartspellen worden naarmate de tijd vordert saai. Dit komt doordat er niets verandert. De regels blijven bijvoorbeeld hetzelfde en er komen geen nieuwe kaarten bij. Met Pokémon is dit echter niet zo. Elk seizoen worden er regels aangepast. Tevens komen er elk jaar nieuwe kaarten bij. Daardoor blijft het spel ook voor oudere spelers leuk en fris om te spelen, wat de populariteit ten goede komt.

De anime zorgt voor nieuwe spelers

Ook blijft de Pokemon trading card game zo populair door de anime. Een anime is een Japanse tekenfilm programma, waarbij Pokémon als sinds het begin een eigen series heeft. Daardoor leren nieuwe mensen constant over Pokémon. Een gedeelte van deze doelgroep raakt daardoor verzeild in de trading card game. Wanneer er een nieuw seizoen van de anime wordt uitgebracht, neemt ook automatisch het aantal spelers toe van het spel. Hetzelfde geldt overigens ook voor de videogames.

Er worden veel toernooien gehouden

Tevens helpt het mee dat er veel toernooien worden gehouden van de Pokemon trading card game. Veel mensen zijn competitief. Dit kan op het sportieve vlak zijn of met werk, maar ook met spellen van Pokémon. Pokémon speelt hier slim op in door veel toernooien te houden. Daardoor blijven mensen oefenen om beter te worden met dit spel. Daarnaast worden veel toernooien online gestreamd. Zo kunnen fans hun favoriete spelers zien winnen of verliezen. Het competitieve aspect van Pokémon zorgt er daardoor voor het spel zo populair is.

Meedoen aan de Pokemon trading card game is makkelijk

Tot slot helpt het ook mee dat meedoen met de Pokemon trading card game erg eenvoudig is. Je kunt je probleemloos opgeven voor toernooien bijvoorbeeld. Ook heb je niet zoveel kaarten nodig om te beginnen met spelen. Daarnaast is de community erg vriendelijk, waardoor je van andere spelers precies leert hoe je het spel kunt spelen. Mede hierdoor is instappen erg makkelijk en is dit spel erg populair bij vele personen. Bekijk het aanbod van Royal Cards als je geïnteresseerd bent in Pokemon kaarten!

Plaats een reactie