luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

Luier maten

Naast het feit dat er veel soorten luiers zijn moet je als ouders ook rekening houden met de luier maat. Er zijn grofweg 7 maten te onderscheiden. Binnen deze maten (van 0 tot 7) zijn er ook submaten. Zoals 4+ (vier plus) en 5+ (vijf plus). Dit zijn tussenmaten voor kinderen waarbij een luier net niet goed past. Een geschikte luier zoeken doe je aan de hand van het gewicht van jullie kindje. Hoe zwaarder een kind, hoe groter hij/zij gemiddeld is. De maten zijn tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek en kunnen verschillen per merk. Bijvoorbeeld: de pampers maten zijn anders dan de huggies luier maten. Waarom? Dit heeft soms met de vorm van het broekje te maken en soms ook met de materialen.

Welke luiermaten zijn er?

Vraag jij je wel eens af in welke luiermaten het product te koop is? Dat is erg verschillend. Er zijn merken die alleen maar de kleinere maatjes verkopen. Er zijn ook producenten die zich juist focussen op de grotere kinderen die nog een luier dragen. Voor de duidelijkheid hebben we de volgende maten voor jouw beschreven: Maat 0, Maat 1, Maat 2, Maat 3, Maat 4, Maat 5, Maat 6 en Maat 7. Welke maat luier geschikt is voor uw kind kunt u op deze pagina’s vinden. Welke luier goed past is echter niet alleen afhankelijk van de maat. Ook de sluiting bijvoorbeeld heeft daar veel effect op.

luiermaten

Welke maat luier is geschikt?

Zoals we hebben aangegeven is een geschikte maat erg afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste het gewicht van uw kind en ten twee de luiersoort. Elastischere luiers zijn soms in een maatje kleiner te koop. Je kunt eerst een kleine verpakking proberen om te kijken of de luier goed past. Daarna kun je een maandbox luier aanbieding proberen te vinden om goedkoop de broekjes aan te schaffen. Wat wij nog als tip willen meegeven: wanneer een bepaalde luier goed bevalt is het aan te raden ook de volgende maten van dit product te bestellen. Zo voelt het broekje voor een baby/kind altijd prettig aan.