luiers aanbieding

logo bol-com
  • Beste aanbiedingen
  • Gratis v.a. €20
plus supermarkt
  • Populaire maandboxen
  • Vanaf €6
logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €6,00
logo-albert-heijn
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €4,95

De geschiedenis van de luier

De luier zoals we die op de dag van vandaag kennen heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en ontwikkelt zich nog steeds. Regelmatig zijn er weer nieuwe ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de luier nog comfortabeler, beter en milieu vriendelijker wordt.

De ontwikkeling van de luier gaat eeuwen

Al in de oudheid werden verschillende manieren verzonnen om de uitwerpselen van baby’s op te vangen. In die tijden werd dit gedaan met behulp van dierenhuiden die om de baby’s werden gevouwen.Bij de Egyptenaren zijn zelfs geschriften gevonden waarin werd aangegeven dat er sprake was van een soort luiers die ze gebruikten voor hun baby’s.Later zijn de huiden vervangen door katoenen lappen die in de jaren 50 met behulp van veiligheidsspelden werden vast gezet en die gekookt moesten worden om de bacteriën te doden. Dit koken bracht veel werk met zich mee, daarbij was het een vieze aangelegenheid waar veel vrouwen tegenaan keken.

In de jaren 50 werd de katoenen stof vervangen door een broekje gemaakt van parachutestof. Dit broekje was ontworpen en gemaakt door een Amerikaanse moeder (Marion O’Brien) en werd met veel enthousiasme ontvangen door andere moeders.

De parachutestof was een stuk gemakkelijker schoon te maken, doordat deze stof waterafstotend is en zat een stuk comfortabeler. Het broekje gemaakt van parachutestof was een stuk gemakkelijker schoon te krijgen.Behalve dat de katoenen stof werd vervangen, werden ook de veiligheidsspelden vervangen door drukknopjes waardoor het een stuk gemakkelijker was om een luier aan te doen.Slechts een paar jaar later ontstond het idee van een wegwerpluier, waarbij er gebruik zou worden gemaakt van papier dat vocht zou absorberen. Doordat er geen animo was om deze op de markt te brengen kwam de ontwikkeling weer stil te staan.

De ontwikkeling van de papieren luier

Een paar jaar later was er meer animo voor het idee achter de papieren luier en werd de wegwerpluier ook daadwerkelijk op de markt gebracht onder de naam Pampers. Er ontstaat steeds meer animo voor deze luier, waardoor er steeds meer bedrijven deze op de markt gaan brengen.De eerste aanbieder is Pampers, maar later komen er steeds meer merken bij. Toch wordt de luier vaak in de volksmond vaak nog steeds Pampers genoemd, terwijl dat eigenlijk een merknaam is in plaats van een productnaam.

In het begin werden ze ontwikkeld met een plakstrip, later wordt deze plakstrip vervangen door een sluiting met klittenband. Dit zorgt ervoor dat het nog gemakkelijker is om de baby te verschonen. Ook zijn de luiers door de jaren heen flink dunner geworden en hebben ze een beter absorptie vermogen gekregen waardoor het draagcomfort ook flink is toegenomen.De concurrentie neemt onder de aanbieders flink toe en er ontstaat een hevige concurrentiestrijd. Deze strijd brengt met zich mee dat de luier steeds verder ontwikkeld wordt, waardoor het absorptie vermogen en het draagcomfort flink toe neemt.

Nog gebruiksvriendelijker en meer comfort
Vandaag de dag is deze concurrentiestrijd nog steeds gaande en worden er regelmatig weer nieuwe technieken op de markt gebracht die ervoor zorgen dat ze steeds gebruiksvriendelijker, comfortabeler en milieuvriendelijker worden. Vooral de milieuvriendelijkheid staat de laatste jaren hoog op de agenda van vele verschillende aanbieders. Het is dus te verwachten in de toekomst dat er steeds meer luiers op de markt komen die geen verder schade aanrichten aan het milieu.Kortom, door de eeuwen heen is de luier flink ontwikkeld en in de toekomst is te verwachten dat de luier alleen maar verder ontwikkeld wordt waardoor deze nog comfortabeler, milieu vriendelijker en beter wordt.

Plaats een reactie